Olika bingolotter

Bingolotter kan köpas lite varstans, dels på kiosker, affärer och bensinmackar och dels av de lokala idrottsföreningarna. Dessutom kan man handla bingolotter online, direkt på Bingolottos hemsida. En bingolott har fem sidor. En förstasida där lottnumret finns. Det är detta nummer du använder dig av för att vinna i de olika dragningarna och utlottningarna som sker under tv-programmets gång. Därefter följer tre sidor med tre olika bingobrickor. På Bingolottens sista sida finns en extratävling. Där ska man fylla i namnet på de företag som sponsrar varuvinsterna till de hemliga lådor som lottas ut under spelet. Man kan skicka in detta tävlingssvar sedan och vara med i extradragningar. Även första sidan på lotten kan man skicka in för att vara med i ytterligare tävlingar om man inte vunnit. Om man däremot har vunnit något under kvällen så måste man spara första sidan, för det är den som är själva lotten, själva beviset för att man har rätt att hämta ut sin vinst. När programmet startade kostade en bingolott 25 kronor. Idag kostar en vanlig bingolott dubbelt så mycket. Man kan även köpa dubbellott för 100 kronor.

Förutom bingolotter som man använder till tv-programmet så finns det andra slags lotter. Sverigelotter är föreningslivets egen skraplott. På den kan man vinna bilar, resor eller kontantvinster på upp till tre miljoner kronor direkt på skrapet. Det är vinst på i genomsnitt var fjärde lott. En Sverigelott kostar 25 kronor, varav åtta kronor per lott går direkt till föreningslivet. Även Sverigelotterna kan köpas online.

Bingolotto säljer även en julkalender varje år. Den börjar säljas i oktober och är en populär produkt som funnits sedan 1999. Man kan se direkt ifall man vunnit eller inte och den sammanlagda vinstsumman är 17 miljoner kronor i år. Det kommer att tryckas en miljon kalendrar i år och vinstandelen är 35 procent. En julkalender kostar 50 kronor, varav hela 25 kronor tillfaller föreningslivet.